Вихованці дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 33 “Калинка” відзначили Свято Івана Купала.

Стародавнє та магічне Свято Івана Купала дуже популярне серед українців. Вирішили відзначити його й вихованці дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 33 “Калинка” м. Біла Церква.


03.07.2015 року в нашому садочку №33 Калинка, відбулося свято Івана Купала, з метою залучення молодшого покоління до одвічних традицій українського народу: народних співів і танців, обрядів та традиційних ігор.

Як народне свято, день Івана Купала відбувається з багатьма своєрідними обрядами та піснями.

Свято Івана Купала давні слов'яни відзначали в ніч літнього сонцестояння — найкоротшу ніч року. Вони дуже шанували сонце. Його прообразом на землі був вогонь, тому і здавалося людям, що вогонь у цю ніч найбільш життєдайний. Ще однією життєдайною силою в уявленні давніх слов'ян була вода. У поєднанні води і сонця народжується нове життя, майбутній урожай. Ось чому свято Івана Купала було пов'язане з водою і вогнем.

Вирішили відзначити його й вихованці дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 33 “Калинка”, м. Біла Церква, Київської області.

Готувалися ретельно: прикрасили садок, співали пісні про літо і сонце, водили хороводи, брали участь у змаганнях. Стрибали через імпровізоване вогнище, щоб очиститися від всякого поганого, набратися здоров’я і сил на весь рік.

Тож вихованцям 33-го садка тепер жодні хвороби загрожувати не будуть. Діти отримали яскраві емоції й радісний настрій.

Організувала це чарівне свято для малечі музичний керівник Романова Наталія Валеріївна, а допомогла їй вихователь Цибата Тетяна Олександрівна.

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.