Педагогічна рада «Сучасний підхід до логіко – математичного розвитку дітей дошкільного віку»

Відповідно до річного плану нашого закладу 27 лютого відбулася педагогічна рада на тему : «Сучасний підхід до логіко – математичного розвитку дітей дошкільного віку», яка стала підсумком тематичної перевірки «Стан роботи з сенсорно-пізнавального розвитку дітей старшого дошкільного віку». На педагогічній раді заслухали наказ завідувача Демчук Л.М. про результати тематичної перевірки, яка вказала, що робота по розвитку сенсорно-пізнавальної компетентності дітей ведеться відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», вимог Базового компоненту дошкільної освіти в Україні(нова редакція), програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське довкілля». Особливу увагу було звернуто на заходи щодо покращення роботи з дітьми з сенсорно-пізнавального розвитку.

Крім цього було розглянуто питання доцільності використання інноваційних технологій шляхом використання кольорових паличок Д.Кюїзенера, логічних блоків З. Дьєнеша, кубиків Б. Нікітіна. в сенсорно-пізнавальному розвитку дітей. Педагоги активно обговорювали це питання, обмінювалися думками, вносили пропозиції. Кожен мав свою точку зору, проте ніхто не заперечував,що використання інноваційних технологій є необхідним в організації сучасного навчально – виховного процесу та позитивно впливає на сенсорно-пізнавальний розвиток дітей.

Вихователь-методист ознайомила колег з інноваційними технологіями: використання кольорових паличок Д.Кюїзенера, логічних блоків З. Дьєнеша, кубиків Б. Нікітіна і відмітила важливість даної теми в всебічному розвитку особистості.

Педагоги виконували різноманітні завдання, проявляючи свою творчість фантазію та логіку.

Також проведено тестування педагогів «Сенсорно-пізнавальний розвиток дітей у дошкільному навчальному закладі» з метою виявлення обізнаності педагогів з даної теми. Цікавою також була виставка дидактичних та розвивальних ігор, посібників з сенсорно-пізнавального розвитку оформлена педагогами закладу.

Педагогічна рада була цікавою та плідною.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.