Тиждень української мови «Говоріть українською»

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця та відзначає День української писемності та мови.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

На честь Дня української писемності та мови у дитячому садочку було проведено Тиждень української мови «Говоріть українською», що проходив з 4 по 8 листопада 2019 року.

Упродовж тижня у ДНЗ пройшли тематичні дні: «Наша рідна мова», «Поети та письменники, які прославили Україну», «Українська народна казка», «Сторінками українських народних пісень, колискових, потішок, ігор».

Особливо цікавим було заняття в II молодшій групі «Ягідка» вихователем Кирильченко Людмилою Григорівною «Мамина колискова», метою якого було ознайомити дітей з особливим видом української народної пісні - колисковими піснями; надати дітям знання про те, для чого це потрібно, про кого найчастіше можна почути у колисковій пісні; активізувати розмовне мовлення дітей, збагатити словник виразами з українського фольклору; розвивати у дітей зв’язне мовлення, пам’ять, увагу, естетичні відчуття під час прослуховування колискових; виховувати у дітей вдячність своїм матусям за подаровані колискові; спонукати дітей вивчати і співати під час сюжетно-рольових ігор колискові пісні.

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.