Заняття:« Ознайомлення з буквою И» (середня група) - навчання дітей за методикою Л.Шелестової.

У нашому закладі педагоги продовжують використовувати в освітній роботі інноваційні технології – навчально-методичний посібник «Розвивальне читання» за методикою Л.Шелестової, тому сьогодні ми мали можливість переглянути в середній групі «Журавушка» заняття - « Ознайомлення з буквою И», яке підготувала досвідчений вихователь Бесараб Людмила Федорівна.

Розпочалося заняття з сюрпризного моменту – появи їжачка «Чомучки», який в корзинці приніс малятам нову букву (И). Дітки спробували проспівати її та встановили, що це голосний звук. Вихователь запропонувала заспівати для закріплення вже вивчені голосні звуки, а потім прочитала вірш про нову букву.

Наступне завдання дітки виконували в зошитах – розфарбовували букву, що прилетіла на парашуті (посібник Л. Шелестової «Вчимося читати», ч. 1,с. 33).

Потім Чомучка приготував ще завдання - потрібно було зібрати в корзинку грибочки і назвати букву, яка зображена на ньому. Дітки з задоволенням вибирали собі грибочки і називали знайомі голосні звуки.

Цікаво було спостерігати за дітьми під час виконання завдання, де малята знаходили на сторінці 34 грибочки з буквою И, встановлюючи їхню кількість, а потім розфарбовували у коричневий колір капелюшки.

Після веселої фізкультхвилинки, дітки перепочили і заповзято взялися виконувати інше завдання їжачка - «Хто швидше в груповій кімнаті знайде картки з буквою И», а потім її розфарбує.

У запропонованій наступній грі «Допоможемо лисичці дістатися сиру» дітки розфарбовували клітинки з буквою И, таким чином вказуючи шлях лисичці до смачненького сиру.

А на завершення заняття їжачок Чомучка почастував малюків смачними яблучками та бубликами.

/Files/images/IMG_20191125_094637.jpg

/Files/images/IMG_20191125_094512.jpg

/Files/images/IMG_20191125_093938.jpg

/Files/images/IMG_20191125_095617.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 494

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.