Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки - це свято, покликане сприяти збереженню споконвічних народних традицій створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Всесвітній день вишиванки відзначають щорічно в третій четвер травня. У цей день всі українці одягають вишиті сорочки та сукні, бо вишиванки є символом єднання, солідарності і підтримки. Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є візиткою нашої країни, невід’ємним елементом гардеробу майже кожної жінки.

Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції, з давніх-давен слугує обергом. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. З великою радістю долучилися до цього свята всі вихованці ДНЗ №33 «Калинка». Серце переповнялося радістю та гордістю за наших маленьких україночок та українців, коли весь садок замайорів різномаїттям кольорових вишиванок.

Протягом дня з дітьми кожної групи проводились цікаві заняття, присвячені ознайомленню з українською вишиванкою, традиціями її створення та носіння, з історією української вишивки, про значення кольорів та символів. Проведення такого свята продемонструвало, що дошкільнята відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Проводячи такі заходи у садочку, ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, виявляти бажання гідно носити вишиванки, любити Україну, єднатися, бо ми всі – одна родина. Бережімо, пам’ятаймо та пропагуємо українську вишиванку, єдину і неповторну. Адже ми українського роду, а йому нема переводу!

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.