Тиждень знань з основ безпеки і життєдіяльності

Безпека життєдіяльності - це питання, яке ніколи не зникало з поля зору вихователів дошкільного закладу, однак зараз набуло гостроти і першочерговості. Ми живемо у сучасному світі, багатому науковими відкриттями та технікою, яка часто стає причиною техногенних катастроф та різноманітних аварій. Ситуація, яка склалася у нашій країні, вимагає від усіх особливого дотримання безпеки у житті, певного зосередження, поведінки та уваги при небезпечних ситуаціях.

Тому саме із дитячого садка вихователі повинні формувати у дітей усвідомлення цінності власного життя та здоров’я, вироблення стереотипів безпечної поведінки під час ігрової діяльності на прогулянці, вміння адекватно реагувати на різні життєві катаклізми.

Під час організації освітньої діяльності в ДНЗ педагогами нашого дошкільного закладу постійно плануються заняття по БЖД, та щорічно проводяться традиційні тематичні «Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності» з обов`язковим проведенням протипожежних тренувань. Метою проведення таких тижнів, зазвичай, є поліпшення якості освітньої роботи з питань безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля, вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогів, пропаганда здорового способу життя серед педагогів, дітей та їх батьків.

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.